Stroggyla_xwris_kyklo13Αναζητούμε υποστηρικτές που επιθυμούν να εμπλακούν ενεργά στις δράσεις μας συμβάλλοντας στην οργάνωση και στην υλοποίηση τους.

Δείτε αναλυτικότερα:


  • Τρέχουσα πρόσκληση
  • Αίτηση συμμετοχής
  • Υποστηρικτές

«Οι νέοι φίλοι, η νέα οικογένεια… -αντί πρόσκλησης εθελοντών»

Την οικογένεια του Caravan τη γνώρισα πρόσφατα. Μια οικογένεια που εδώ και τέσσερα χρόνια συνεχώς αυξάνεται για να χαρίσει στιγμές ζεστασιάς, χαράς, γέλιου, απογείωσης, μαγείας ή ακόμα και λύτρωσης σε όλους εκείνους που θα τολμήσουν να γίνουν μέρος της. 

Το Caravan έχει ταξιδέψει πολύ για να καταφέρει τελικά να ριζώσει σε κάθε έναν από τους προορισμούς του, αλλά κυρίως στην καρδιά όλων όσων αναμείχθηκαν στις δράσεις του, κατέθεσαν τις ιστορίες τους, γίνανε φίλοι μας, είδαν τις ιδέες τους να υλοποιούνται και μας έκαναν κοινωνούς όλων εκείνων που δε θα μπορούσαμε να ξέρουμε αν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί που μας μυήσαν στα άδυτα της τοπικής κοινωνίας.

Η Γιολάντα, η Μαριλένα, η Λίδα, ο Κωνσταντίνος, η Πηνελόπη, η Μαρία Σ., η Βάγια, η Καλλιόπη, η Ηρώ, ο Περικλής, η Βασιλική, η Νίκη, η Λουίζα, η Ευτέρπη, η Κυριακή, οι ….. είναι μόνο μερικοί από αυτούς που γνώρισα στη Θεσσαλονίκη, τον προτελευταίο σταθμό του caravan, και για τους οποίους νιώθω βαθιά ευγνωμοσύνη που ήταν εκεί, που μας αγκάλιασαν, που διασκεδάσαμε, που ζήσαμε ιδιαίτερες στιγμές έντασης και χαράς, που μας προσέφεραν εγκάρδια και ειλικρινά όλη τους την ενέργεια και το πάθος για να γίνει το δικό μας caravan, caravan ολων!

Σε λίγες μέρες ξεκινάει η δράση στην ΑΘήνα, στο Μεταξουργείο και στη πλατεία Αυδή και εγώ αναζητώ ξανά φίλους, ανθρώπους που θα έρθουν για να μεγαλώσει η δική μου οικογένεια του Caravan. Αναζητώ όλους αυτούς που θα μοιραστούν μαζί μας ιστορίες, εντάσεις και πάθη, που το Caravan θα γίνει σπίτι τους. 

Από 14 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου σταθμεύουμε στην πλατεία Αυδή, στο Μεταξουργείο και αναζητούμε ανθρώπους, που επιθυμούν να συνεργαστούν μαζί μας και να εμπλακούν ενεργά στις δράσεις μας, συμβάλλοντας στην οργάνωση και στην υλοποίηση τους. Η βοήθεια σας μπορεί να είναι καταλυτική και πολύτιμη για την ομάδα μας, στους παρακάτω τομείς δράσεων του Caravan Project:

Εκπροσώπηση του Caravan Project

Ο δημιουργικός πυρήνας της δράσης μας φωλιάζει στην αλληλεπίδραση με το κοινό. Το Caravan Project δεν είναι ένα μονοτερματικό πολιτιστικό προϊόν αλλά ένας χώρος για διάδραση, διάλογο, εμπλοκή και συνδημιουργία. Οι άνθρωποι που συμμετέχουν στις δράσεις μας και τις περιβάλλουν είναι εκείνοι που τους τελικά τους προσδίδουν ιδιαίτερα νοήματα.

Γι’ αυτό είναι ζωτικής σημασίας η ενθάρρυνση των επισκεπτών του χώρου για συμμετοχή. Εκπροσωπώντας την ομάδα και το έργο του Caravan Project και με εφαλτήριο την πολυμεσική έκθεση στο μεγάλο yurt, καλείστε να συνομιλήσετε με τον επισκέπτη για να  τον μυήσετε στον κόσμο των ανθρώπινων ιστοριών, στο ταξίδι και την περιπλάνηση αλλά και στη σημασία της διάσωσης και της διάδοσης ανείπωτων ιστοριών.

Η σχέση της ομάδας μας με τους κατά τόπους εκπροσώπους είναι οργανικής σημασίας και δεν περιορίζεται στη διάρκεια της παραμονής μας σε κάθε πόλη. Αντίθετα, επεκτείνεται για να δώσει συνέχεια και τροφή σε συνεργατικές δράσεις που μπορεί να ξεκινήσουν και να έχουν συνέχεια μεταξύ του Caravan Project και ανθρώπων, ομάδων, φορέων, συλλογικοτήτων σε κάθε τόπο.

Προετοιμασία χώρων & Υποστήριξη Ροής Κοινού

Τα yurt είναι αρχαία νομαδικά καταφύγια των λαών της κεντρικής Ασίας. Ακόμα και στη σύγχρονη εκδοχή τους, η οργανικότητα της κατασκευής τους και η ιδιαίτερη αίσθηση που δημιουργείται στο εσωτερικό τους, είναι χαρακτηριστική. Oι χώροι αυτοί απαιτούν προετοιμασία και αρμονικούς χειρισμούς για την υποδοχή του κοινού στις μουσικές εκδηλώσεις, τις ανοιχτές διαλέξεις, τις προβολές ντοκιμαντέρ και τις κοινοτικές δράσεις που θα φιλοξενήσουν στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στηρίζοντας την ομάδα μας θα έχετε την ευκαιρία να εξοικειωθείτε με τα yurt μαθαίνοντας πως αρμολογούνται, πως συντηρούνται και πως μπορούν να προσαρμόζονται στην φιλοξενία διαφορετικών εκδηλώσεων ανάλογα με τις ανάγκες του κοινού.

Συμμετοχή στις Κοινοτικές Δράσεις

Οι δράσεις αυτές έχουν το χαρακτήρα μιας ανοιχτής συνομιλίας μεταξύ ατόμων από τις ντόπιες κοινότητες (π.χ. μετανάστες, Ρομά, Αμέα) και του φιλοξενούμενου καλλιτέχνη/ ερευνητή, που θα τους οδηγήσει από κοινού σε δημιουργικές διαδικασίες, ενεργητικής εμπλοκής. Οργανικός πυρήνας αυτών των δράσεων είναι η συλλογική άρθρωση εμπειριών και βιωμάτων από κοινότητες που εγκλωβίζονται στην αφάνεια μέσα απο τη δημιουργία και την ανάδειξη κοινωνικών δυναμικών, συλλογικών και ατομικών ταυτοτήτων.

Η εκπαίδευση όσων ενδιαφέρονται να υποστηρίξουν τις δράσεις μας θα πραγματοποιηθεί  λίγο πριν τα επίσημα εγκαίνια. Για κάθε τομέα δράσης θα υπάρξει αντίστοιχα μία συνάντηση για την οποία θα ενημερωθείτε μέχρι τις 12/10/2016.

 

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

 

Επιβεβαίωση στοιχείων

Λήδα-Αικατερίνη Κεφαλά

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος της Ελληνογαλλικής Σχολής Καλαμαρί.
Σπούδασε Χημεία στο Πανεπιστήμιο του Reading, Αγγλία. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία (Msc in Chemical Research, Πανεπιστήμιο Reading, 2003) και στην Ελλάδα (Διδακτική της Χημείας και Νέες Εκπαιδευτικές Τεχνολογίες, Τμήμα Χημείας Α.Π.Θ., 2008).
Γνωρίζει άπταιστα την Αγγλική (Michigan Proficiency) και τη Γαλλική (Sorbonne II).
Παρακολουθεί εδώ και ένα χρόνο τα σεμινάρια του φωτογραφικού κέντρου Stereosis και είναι φοιτήτρια του μεταπτυχιακού προγράμματος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στην Αγγλική Φιλολογία και Γλωσσολογία.
Εργάσθηκε ως έκτακτο εκπαιδευτικό προσωπικό στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό-Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Διαιτολογίας-Διατροφής και είναι καθηγήτρια της Αγγλικής Γλώσσας από το 2004 έως σήμερα.
Έχει παρουσιάσει εργασίες της σε θέματα Φυσικοχημείας και Χημείας Τροφίμων σε διάφορα συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία) και έχει δημοσιεύσει διάφορες μελέτες σε επιστημονικά περιοδικά.

Βαλεντίνη Σαμπεθάι

Η Βαλεντίνη Σαμπεθάι γεννήθηκε στην Αθήνα στις 15 Ιουνίου, 1993. Από πολύ νεαρή ηλικία εκδήλωσε ενδιαφέρον για όλες τις διαφορετικές μορφές και τρόπους με τους οποίους μπορούμε να πούμε μια ιστορία, αντλώντας έμπνευση από τη φαντασία και από αληθινά γεγονότα και ανθρώπους. Αυτό την οδήγησε να σπουδάσει Κοινωνική Ανθρωπολογία, αποφοιτώντας από το πανεπιστήμιο Goldsmiths του Λονδίνου τον Ιούνιο του 2014. Με ένα ανανεωμένο ενδιαφέρον σε πειραματικούς τρόπους διεξαγωγής ανθρωπολογικής έρευνας, για παράδειγμα σε συνδυασμό με storytelling και οπτικοακουστικά μέσα και τέχνες, έχει ξεκινήσει να δραστηριοποιείται στο χώρο της Οπτικής Ανθρωπολογίας. Αυτή τη στιγμή κάνει ένα ερευνητικό μεταπτυχιακό στην Κοπεγχάγη, και ελπίζει να πειραματιστεί με καινούριους τρόπους παραγώγης γνώσης και συνεργασίας, κάτι που την οδήγησε στο Caravan Project, όπου συμμετέχει εθελοντικά. Πρόσφατα συν-σκηνοθέτησε το πρωτο της ντοκυμαντέρ μικρού μήκους με θέμα την δημιουργική μεταμόρφωση ενός Χριστουγεννιάτικου εθίμου μέσα από τη φαντασία των μελών μιας συλλογικότητας οικολόγων στην Κοπεγχάγη. Αυτή τη στιγμή διεξάγει επιτόπια έρευνα για τους συνεταιρισμών των ψαράδων στη λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου.

Αλεξάνδρα Βάσιλα, Εθελόντρια στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα

«Η καθημερινή μου επαφή με τα παιδιά και η εμψύχωση τους, για να οδηγηθούν στα βαθύτερα νοήματα μιας ιστορίας και να μοιραστούν στη συνέχεια μια δική, ήταν συναρπαστική εμπειρία!»

Γεννήθηκα στην Αθήνα στις 16 Απριλίου του 1993. Σπουδάζω στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστήμιου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη. Έχω ασχοληθεί με το ελεύθερο και γραμμικό αρχιτεκτονικό σχέδιο στο κέντρο σπουδών ελεύθερου και γραμμικού σχεδίου Κ & Ε. ΖΑΧΑΡΑΚΗ. Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με την φωτογραφία.

Μαριτίνα Μπακούλα, Εθελόντρια στην Πολυμεσική Έκθεση

«Η ομάδα του Caravan Project και το κλίμα που δημιουργήθηκε, καθ´όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στη Μυτιλήνη, μου χάρισαν στιγμές και εικόνες που δε θα ξεχάσω!»

Eίμαι 21 χρονών από τη Δράμα και σπουδάζω Πολιτισμική Τεχνολογία και Επικοινωνία στη Μυτιλήνη. Μιλάω αγγλικά, γερμανικά και έχω ως χόμπι τη φωτογραφία. Με ενδιαφέρει η δημοσιογραφία και έχω εργαστεί εθελοντικά στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας στο Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας. Ο εθελοντισμός έχει μπει από πολύ μικρή ηλικία στη ζωή μου καθώς έχω συμμετάσχει σε πολλές δράσεις και φεστιβάλ σε τοπικό επίπεδο.

Μαρία Αβραμίδου, Εθελόντρια Προετοιμασίας Χώρων & Ροής Κοινού

«Αν δείτε την «Λέρα» – το αυτοκινούμενο όχημα του Caravan Project- ακολουθήστε την και παραδωθείτε σ ένα πανέμορφο ταξίδι! Η εμπειρία είναι πραγματικά ανεπανάληπτη. «

Είμαι 20 ετών και κατάγομαι από το Κιλκίς. Τα τελευταία 3 χρόνια ζω στην Μυτιλήνη όπου σπουδάζω στο τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Τα ενδιαφέροντα μου κλίνουν στο αντικείμενο της σχολής. Ασχολούμαι με τα οπτικοακουστικά μέσα και πιο συγκεκριμένα με την φωτογραφία . Η λέξη πολιτισμός πλέον και μέσα από τις εμπειρίες μου, έχει γίνει καθοδηγητής των ασχολιών μου αλλά και των μελλοντικών μου ονείρων. Αυτό που απολαμβάνω περισσότερο από την ζωή είναι ότι γίνεται πιο ενδιαφέρουσα όταν γνωρίζεις νέους ανθρώπους.